AJUNTAMENT TORREGROSSA Administracions públiques Torregrossa Lleida

El Centre de dia per a la gent gran de Torregrossa, més a prop

El Ple de l’Ajuntament aprova l'inici del servei públic d'atenció diürna tan aviat com el Departament d’Acció Social i Ciutadania designi el total de les places concertades.

20/05/2024

Després de molts anys, i ens remuntem al 2010, quan en Ple es va aprovar l'inici d'un servei de Centre de dia que finalment no es va fer realitat, el Ple de l’Ajuntament de Torregrossa d’aquest proppassat 15 d'abril 2, en sessió extraordinària, aprova l'inici del servei públic de Centre d'atenció diürna (Centre de dia per a persones grans), en règim de lliure concurrència.

La posada en funcionament d'aquest Centre, tan necessari per a les persones grans del municipi, ha estat una prioritat de l'equip de govern de l'Ajuntament de Torregrossa. “Hem pogut desencallar un procediment que va començar abans del 2010 amb intents fallits per poder donar aquest servei, per bé que ara ja tenim les instal·lacions acabades, en un edifici, però, que no es va construir pensant en un Centre de dia. Per això és que ha estat una tasca difícil, lenta i costosa, que finalment podrà ser una realitat”, explica l’alcaldessa, Maribel Zamora.

El 24 de març del 2023, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va inaugurar les instal·lacions. “La inauguració d'aquestes instal·lacions ja acabades va ser el pas previ per tal que el Centre complís els requisits necessaris, amb la documentació i els informes favorables, així com la revisió per part del Departament d'Acció Social de les instal·lacions, tot complimentant l'autorització per poder donar el servei” aclareix l’alcaldessa.

El Centre de dia podrà atendre 25 persones, i comptarà amb els serveis de fisioteràpia, infermeria, atenció especialitzada, menjador i bugaderia, entre d’altres. “Ara, atenent els criteris que marca la Generalitat i un cop fets tots els procediments pertinents, s'inicien, per part dels Serveis Territorials d’Acció Social de Lleida, els tràmits per fer un conveni per poder demanar les places concertades, que en preveiem un total de 15” diu Zamora.

Serà llavors, una vegada tinguem aquestes places concertades, quan es podrà iniciar el concurs per adjudicar el servei que el Centre donarà a la nostra gent gran.