AJUNTAMENT TORREGROSSA Administracions públiques Torregrossa Lleida

26a edició del Premi Maria Mercè Marçal a Torregrossa

02/03/2024

En Ricard Garcia va ser el guanyador del 26è Premi de Poesia Maria Mercè Marçal amb l'obra "Les Hores Ferides", una obra sobre "el sentit del dolor". L'acte es va dur a terme ahir al Palau de Margalef de Torregrossa, començant així un nou format que itinerarà pels pobles del Pla d'Urgell. L'autor va destacar que "som el que mengem, som el que parlem", fent una reivindicació sobre l'àmbit local i la cultura.

L'alcaldessa Maribel Zamora va donar la benvinguda a tots els assistents, i la torregrossina Carme Vidal va conduir l'acte. Hi van participar el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, en Carles Palau; el President de la Diputació de Lleida, en Joan Talarn; i la Consellera d'Educació de la Generalitat de Catalunya, l'Anna Simó. Durant la vetllada poètica diferents autors van llegir poemes de Marçal, on també hi van participar la biògrafa de la poeta, Lluïsa Julià, i la cantautora Meritxell Gené. Altrament, també es va poder homenatjar i escoltar versos de Vicent Andrés Estelllés de qui enguany es commemora el seu centenari .

L'alcaldessa va destacar que aquest acte volia "demostrar la responsabilitat que aquests verals de Maria Mercè Marçal tenen cap a la seva persona i el seu conjunt d'obra"; la importància del Palau de Margalef, que pertany al municipi; i de la poeta, que "forma part del paisatge quotidià del poble perquè dona nom a la nostra biblioteca, amb cos escrit a la façana".