Ingredients:

    • 1/2 quilo de farina
    • 150 g. de sucre
    • 3 ous
    • 1/2 tasseta de les de cafè, plena d'oli
    • 1 copeta d'anis
    • 1/2 copeta de moscatell
    • vainilla
    • raspadures de llimona
    • oli per fregir
    • sal

Recepta:

4persones

40 minuts

  1. Passeu la farina per un sedàs o tamís i poseu-la en un atuell gros, feu un forat al mig i afegiu- hi els ous, el sucre, l'oli, l'anís, el moscatell, unes gotetes de vainilla, les raspadures d'una llimona i una mica de sal. Pasteu-ho amb les mans i, a poc a poc, anireu aconseguint que tots els elements s'integrin i formin una pasta suau i elàstica. Quan ja la tingueu, no la treballeu gaire més. Formeu ara una bola com si féssiu pa.
  1. Dividiu aquesta bola en porcions petites, d'uns vint-i-quatre grams. Formeu boletes i deixeu- les reposar uns vint-i-cinc minuts. tapades i en un lloc calent.
  1. Quan la pasta sigui a punt, agafeu les boletes d'una en una i passeu-les per sota el corró per aconseguir una pasta fina i rodona, aplanada com un plat.
  1. Amb la mà, doneu a cada boleta una forma buida per dintre.
  1. En una paella al foc amb oli roent, poseu-hi el bunyol, que immediatament s'inflarà del centre, i tot seguit doneu-li la volta amb una espàtula. En un moment ja quedarà daurat per ambdós costats.
  1. Traieu-los, poseu-los en una plàtera i empolvoreu-los amb sucre.