Ingredients:

2 dl. oli d'oliva verge

250 gr. cansalada de porc de la papada

350 gr. costella de porc

350 gr. llangonissa

5 alls

3 cebes mitjanes

2 pebrots vermells

2 pebrots verds

200 gr. tomàquet madur

una branca de timó

bitxo

1/4 l. vi blanc

1/2 l. aigua

1'5 kg. patates

2 kg. espinacs frescs o 1'2 kg. espinacs congelats

500 gr. caragols

1 albergínia

300 gr. botifarra negra

sal

 

Recepta:

Per 10-12 persones:  

Posarem l'oli a calentar dins la cassola de fang, hi afegirem, prèviament trossejat, la papada, la costella i la llangonissa

(1.). Quan la carn estigui daurada hi tirarem ja tallat a quadrets i per aquest ordre l'all, la ceba i els pebrots

(2.). També hi afegim el timó i el bitxo al nostre gust. Ho deixarem sofregir uns 10 minuts, hi posarem el tomàquet picat i ho sofregirem 3 minuts més

(3.). Ho remullarem amb el vi blanc, hi afegirem la patata esbocinada, els espinacs nets i tallats, els caragols ben rentats i l'aigua

(4.). Ho deixarem fent xup-xup uns 15 minuts i llavors hi tirarem l'albergínia picada i la sal

(5.). Ho deixarem acabar de coure i quan veiem que la patata està quasi cuita afegirem la botifarra negra tallada a rodanxes

(6.). Traurem la cassola del foc i la deixarem reposar uns 20 minuts com a mínim abans de posar-la a taula.